Våg av personrån i centrala Farsta

En man rånades och misshandlades på måndagskvällen av flera gärningsmän när han var på väg från tunnelbanan i Farsta. Två liknande rån inträffade under söndagsdygnet.

– Mannen var på väg från tunnelbanan till sin bostad när han blev attackerad av tre-fyra unga män som misshandlade honom, hotade honom med kniv och tog hans bärbara dator, säger Henrik Karlsson, operativ koordinator på polisen i Farsta.

Det var det tredje personrånet i centrala Farsta på två dagar. Natten mellan lördag och söndag rånades ett pizzabud på mat, dagskassa och telefon. Rånet inträffade på Torsbygatan vid 03-tiden och gärningsmännen ska ha varit 4-5 unga män, enligt polisen.

Fyra timmar senare rånades en annan man på busstorget intill Farsta tunnelbana.

– Gärningsmännen frågade först om han hade en cigarett. Sedan blev han knuffad och misshandlad och fråntagen sin telefon, säger Henrik Karlsson.

I det fallet misstänker polisen att offret också kan ha blivit skuren med kniv, då han blödde från ena skinkan. Han fördes till sjukhus med ambulans.

Vad ser ni för samband mellan rånen?

– Det vi kan säga är att gärningsmännen uppges ha varit unga i samtliga fall, att de varit tre-fem stycken och att tillvägagångssättet har varit liknande.

Polisen har samlat in teknisk bevisning, bland annat från de rånades kläder.

– Det känns inte omöjligt att vi kan knyta någon till brotten med hjälp av det, säger Henrik Karlsson.