Våg av sönderskurna däck

En av bilarna som utsatts för skadegörelse på Fredriksbergsvägen.
En av bilarna som utsatts för skadegörelse på Fredriksbergsvägen.
Boende i Salem är frustrerade.
Den senaste tiden har det varit en våg av skadegörelse mot bilar.
Över 30 bilar har fått däcken sönderskurna.

Den senaste skadegörelsen inträffade natten till i söndags. Cirka 15 bilar fick däcken sönderskurna. En del personer har drabbats mer än en gång. En av dem är Salembon Anita Engström. Hon drabbades både i slutet av oktober och i söndags. Fler bilar som tillhör familjen skadades.
– Jag köpte nya däck i söndags. På min bil blev bara ett däck sönderskuret, men på andra bilar har alla däck blivit sönderskurna, säger hon.
Skadegörelsen i slutet av oktober drabbade bara bilägare på Fredriksbergsvägen i Salem.
– Då var det cirka 15-20 bilar, säger Ullis Tjärnberg som är administratör för Facebookgruppen Grannsamverkan i Salems kommun.
Men i söndags drabbades även bilägare på Storskogsvägen och i Mosshagen. I Facebookgruppens diskussioner är många upprörda över skadegörelsen. Enligt Ullis Tjärnberg går det att se ett mönster i vilka bilar som drabbats.
– Det var bara bilar som nyligen var använda. De bilar som fortfarande hade mycket snö på sig har inte fått sina däck uppskurna, säger hon.
Enligt Ullis Tjärnberg tycker många av de boende inte att Akelius gör tillräckligt efter skadegörelsen. Boende vill se filmövervakning, nattvakter och lampor som lyser upp om personer rör sig på parkeringarna.
Enligt Akelius är dock inte kameraövervakning aktuellt.
– Med anledning av skadegörelsen har vi anlitat vaktbolag som utför bevakning. Kameraövervakning av allmän plats kräver tillstånd, därför ser vi inte det som ett alternativ. De hyresgäster vi talat med verkar nöjda med att vi tillsatt bevakning, säger Henrik Källåker som är chef för Akelius i Stockholm.