Vägg kan prydas med Lundellcitat

På Maria Prästgårdsgata, i höjd med kvarteret Grimman, är det slitet, illa upplyst och otryggt.

Så skulle det inte behöva vara tycker Anders Göransson (S) som vill ha en upprustning.

Han föreslår stadsdelsnämnden att området förutom att snyggas till också får vad han kallar en kulturvägg med utbytbara citat från både historiska och samtida Södermalmsbor.

– Det var ett par unga sossar som kom med förslaget och sedan tog vi det till nämnden. Det här är en av Söders nästan övergivna platser så vi tyckte att det var ett alldeles utmärkt förslag.

Anders Göransson, som är vice ordförande i stadsdelsnämnden, lade ut idén på Facebook och redan har det strömmat in förslag på vilka citat som skulle kunna passa.

Däribland Kenta Gustavssons ”Just i dag är jag stark”, låtrader från Ulf Lundells ”Rom i regnet” från 1979 och ett citat från ”Mina drömmars stad” av Per Anders Fogelström.

Men kvinnorna då, på Söder bor ju både Kajsa Grytt och Bodil Malmsten? För att bara nämna ett par.

– Jag funderade faktiskt på Tant Strul, men problemet var att de texterna kan tyckas lite oanständiga. Samtidigt passar de i hur jag uppfattar Söder, att det ska finnas en attityd, värme och fräckhet i citaten, säger Anders Göransson.

Stadsdelsförvaltningen tycker att förslaget är bra. Beslut fattas på stadsdelsnämnden i nästa vecka.

Det var ett par unga sossar som kom med förslaget.

Paris ska lära sig av Södermalm

Södermalm Representanter från Paris borgmästares kontor är ute på en europeisk turné för att lära sig hur andra jobbar med att stötta ensamstående föräldrar. I torsdags besökte de Stockholms Stadsmissions verksamhet Unga Station på Södermalm.

– Vi har en öppen förskola för unga föräldrar där många är ensamstående, och de var nyfikna på vad öppen förskola är och hur vi jobbar, säger socialarbetaren Daniel Söderberg som höll i besöket.

Det franska sällskapet besökte även den trespråkiga förskolan Trilingua på Södermalm.