ANNONS

Se våghalsiga stuntet – kastar sig ut från ett 13-våningshus

En video på en man som hoppar fallskärm från översta våningen på ett höghus har fått stor spridning i sociala medier.
Filmen uppges vara tagen under torsdagen i Hagalund i Solna.
ANNONS


Den korta videon börjar med att en man kastar sig ut genom fönstret på den översta våningen i en 13 våningar hög lägenhetsbyggnad.

Efter några meter i fritt fall väcklas en fallskärm ut och mannens fall blir till en glidtur ner mot marken. Sekunderna senare landar han på marken, till synes helt obrydd av det dåraktiga stuntet.

Videon har fått stor spridning, framför allt på Twitter där den till exempel delats med texten: ”En vanlig torsdag i Hagalund…”

Ett vittne på platsen som Mitt i har varit i kontakt med berättar att fallskärmshopparen möttes av jubel.

– Jag var i närheten och fick höra att någon skulle hoppa. Jag var där vid det första hoppet och där möttes hopparen av jubel. Folk tyckte det var jävligt häftigt att se.

En stund senare hoppar ytterligare en fallskärmshoppare ut från samma fönster. Den personen klarade sig inte lika bra och träffar en lyktstolpe på vägen ner.Polisen tillkallades

Vittnen till händelsen säger till tidningen Expressen att flera hopp genomförden under torsdagskvällen.

Polis kallades även till platsen, men när de anlände hade hopparen alternativt hopparna redan försvunnit.

– Vi avråder bestämt från det här. Det ter sig mindre lämpligt om man tänker sig att det bor en massa människor i huset som går ut och in, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl på Stockholmspolisen till Expressen.

Till Mitt i säger polisen att det är oklart om det begåtts något brott i samband med händelsen och ingen anmälan har gjorts på fredagsmorgonen.

Base jumping – världens farligaste sport

Sporten kallas base jumping och har enligt tidningen vållat flera dödsolyckor de senaste åren, något som gör att Svenska fallskärmsförbundet avråder från att pröva sig på företeelsen.

Av många anses base jumping som en av världens mest riskfyllda sporter.