Vaknade av tjuvar i hallen

Ett par i ett radhus i Beckomberga fick ett otrevligt uppvaknande natten till måndagen. Vid 03-tiden låg de och sov men vaknade av ljudet från okända röster. När de smög upp stod två män i hallen och letade efter värdesaker. Männen gick sedan därifrån i lugn och ro. Först när de utanför huset insåg att de blivit upptäckta sprang de därifrån. Polisen larmandes och kom till platsen och sökte efter inbrottstjuvarna med hundpatrull. Men spåren tog plötsligt slut, antagligen för att männen hade hoppat in i en bil eller upp på en moped.

– Det är vanligt även på dagtid att de kan gå in i hallen, särskilt om det är olåst. Folk lägger nycklar och hänger av sig i hallen och då brukar de gå in och leta och känna i jackfickor, säger Tommy Stiernerlantz, närpolischef i Bromma.

Inbrottet i Blackeberg är bara ett av de sju inbrott och inbrottsförsök som skett under helgen.

En ny trend är att det blir fler inbrott i sydöstra Bomma. På måndagskvällen fick en man besök i huset i Ålsten. Han var hemma när han hörde ljud i huset. Enligt polisanmälan trodde han att det var en anhörig som kommit på besök. När han tittade efter framgick det att någon varit inne i huset och letat igenom lådor.

Tidigare har inbrottsvågen i Bromma mer varit koncentrerad till Eneby, Blackeberg och Norra Ängby.