ANNONS

Väktare dömd för stöld av 4 miljoner

En väktare från ­Älvsjö som ska ha stulit ­nästan fyra miljoner kronor har nu dömts till 5,5 års fängelse.
ANNONS

Det var i slutet av december i fjol som väktaren ska ha lagt beslag på nästan fyra miljoner kronor i samband med en av sina värdetransportrutter.

Efter den grova stölden ska väktaren, tillsammans med en okänd medbrottsling, också ha tänt eld på värdetransportbilen utanför Sjöängsskolan i Älvsjö.

Väktaren, som påträffades av en privatperson med armarna tejpade framför sig vid en kyrkogård fem kilometer från platsen, har själv nekat till samtliga gärningar och i stället hävdat att han blivit rånad.

Men enligt Svea hovrätt talar utredningen emot flera av de uppgifter som mannen lämnat. Bland annat har tekniker inte kunnat finna några tecken på att någon har försökt bryta sig in i väskorna, utan menar att de sannolikt öppnats med nyckel och tömts på pengar.

I slutet av maj dömdes mannen i Stockholms tingsrätt för grov stöld samt mordbrand – då det fanns en uppenbar risk för att bilbranden skulle sprida sig till Sjöängsskolan. Domen har nu fastställts av hovrätten.

Väktaren dömdes därmed till 5,5 års fängelse och ett skadestånd på drygt 4,4 miljoner till säkerhetsbolaget. De stulna pengarna har ännu inte återfunnits.

Vice chefsåklagare Pär Andersson, som i hovrätten yrkade på ett längre fängelsestraff, planerar inte att ta ärendet vidare.

– Jag är väldigt nöjd med hovrättens dom, så vi har inga planer på att överklaga, säger han.

Mitt i har utan framgång sökt mannens advokat.

ANNONS

Jag är väldigt nöjd med hovrättens dom

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.