Välj ditt område
Signalisten tar hjälp av väktare för att öka tryggheten bland sina hyreshus.
Signalisten tar hjälp av väktare för att öka tryggheten bland sina hyreshus.

Väktare ska patrullera Solnas hyreshus

Nyheter Från och med midsommar kommer väktare att patrullera i Signalistens bostadsområden.

När Signalistens hyresgäster dansat färdigt kring midsommarstången kommer väktare att börja patrullera i hus och på gårdar.

Säkerhetsföretaget som idag är anlitade som störningsjour får nu i uppdrag att rondera i bostadsområdena varje dag mellan klockan sju på kvällen och tre på natten. Initiativet tas efter att en undersökning visat att trygghetskänslan sjunkit bland Signalistens hyresgäster.

– Signalisten arbetar löpande med att se över vilka säkerhetsåtgärder kan vidtas för att bidra till en ökad trygghetskänsla hos hyresgästerna. Otryggheten är ett generellt samhällsproblem och periodvis kan det vara stökigt inom vissa områden vilket i sin tur skapar oro för de boende i dessa områden, säger Magnus Nilsson (M), styrelseordförande i Signalisten i ett pressmeddelande.

Den bilburna väktaren ska se att alla dörrar är låsta och fungerar som de ska och att obehöriga inte rör sig i fastigheterna. De ska dessutom kunna utföra lättare reparationsarbeten och hjälpa störningsjouren vid utryckning.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Brott

Inbrottstjuv gripen efter helikopterjakt

Nyheter

Skulle begravas i Rönninge – urnan kom bort

Nyheter

Busschaufför slagen i ansiktet av bilist

Brott

Inbrottstjuv stal bilnycklar i Österåker

Nyheter

Från Oklahoma till Vallentuna

Nyheter

Vernissage till förmån för krigets barn