ANNONS

Väktare ska patrullera Solnas hyreshus

Signalisten tar hjälp av väktare för att öka tryggheten bland sina hyreshus.
Signalisten tar hjälp av väktare för att öka tryggheten bland sina hyreshus.
Från och med midsommar kommer väktare att patrullera i Signalistens bostadsområden.
ANNONS

När Signalistens hyresgäster dansat färdigt kring midsommarstången kommer väktare att börja patrullera i hus och på gårdar.

Säkerhetsföretaget som idag är anlitade som störningsjour får nu i uppdrag att rondera i bostadsområdena varje dag mellan klockan sju på kvällen och tre på natten. Initiativet tas efter att en undersökning visat att trygghetskänslan sjunkit bland Signalistens hyresgäster.

– Signalisten arbetar löpande med att se över vilka säkerhetsåtgärder kan vidtas för att bidra till en ökad trygghetskänsla hos hyresgästerna. Otryggheten är ett generellt samhällsproblem och periodvis kan det vara stökigt inom vissa områden vilket i sin tur skapar oro för de boende i dessa områden, säger Magnus Nilsson (M), styrelseordförande i Signalisten i ett pressmeddelande.

Den bilburna väktaren ska se att alla dörrar är låsta och fungerar som de ska och att obehöriga inte rör sig i fastigheterna. De ska dessutom kunna utföra lättare reparationsarbeten och hjälpa störningsjouren vid utryckning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.