ANNONS

Väktare dömd för våld vid Vaxholmsskola

Norrbergsskolan
Enligt tingsrättens dom boxade väktaren en av pojkarna flera gånger i magen.
En väktare som skulle bevaka kommunens rivning av Norrbergsskolan har dömts för misshandel. Enligt tingsrätten slog väktaren tre pojkar som gått in på skolområdet i ansiktet och magen.
ANNONS

Tre ungdomar i 15-17 årsåldern som i höstas gick in på Norrbergsskolans område blev misshandlade av en väktare som skulle skydda den rivningsdömda skolan.
En av pojkarna fick ett slag med öppen hand i ansiktet och ett slag i bakhuvudet, medan en annan fick ta emot flera knytnävsslag i magen och två slag i ansiktet. Den tredje fick ett slag i huvudet, enligt domen.

Slog med knytnäven i magen

”Med hänsyn till att (den åtalade) i princip oprovocerat begick brotten i sin tjänst som ordningsvakt, att han hade med sig en vakthund och målsägandenas skyddslösa ställning ska samtliga brott rubriceras som misshandel av normalgraden” skriver Attunda tingsrätt.

Pojkarna har berättat att de blev nyfikna på en olåst sopcontainer med möbler och skolmaterial som kommunen slängt. När de undersökte containern kom väktaren som kallade dem för ”horungar” och gick till attack.

Väktaren nekar

Väktaren nekar till att ha slagit ungdomarna, men motbevisades bland annat av bilder som visar en rodnad i ansiktet på en av pojkarna efter misshandeln.

Enligt väktaren kommer han att avskedas om han fälls för brott. Med hänsyn till det bestämde tingsrätten att han bara ska dömas till villkorlig dom. Däremot ska han betala skadestånd till sina offer.

Oenig tingsrätt

En nämndeman var skiljaktig och ansåg att det inte fanns tillräckligt med bevis för att väktaren slagit pojkarna.

ANNONS