Vaktbilarna ställer sig på handikapp-platsen

Trots att vakterna inte har befogenhet fortsätter de att parkera på handikappsplatsen vid t-banan på Alviks torg.

– Det är regelvidrigt, säger Brommabon Jacob Lundberg.

I slutet av februari skrev ­Lokaltidningen Mitt i om ett vaktbolag, vilka arbetar på uppdrag för SL, som flera gånger i veckan parkerar ­ på av- och påstignings- platsen för handikappade, och på refugen vid tunnelbanan ­på Alviks torg.

Fordon får inte köra in på Alviks torg, det är endast busstrafik i linjetrafik och specialfordon för handikapptransport som får köra in där.

En av vaktbolagets arbetsledare uppgav då att de skulle informera om förbudet.

Men två månader senare står vaktbilar fortfarande på förbjuden plats vissa dagar, enligt flera läsare som hört av sig tidningen.

Juristen Jacob Lundberg är en av de Brommabor som reagerat. Han passerar dagligen Alvik och enligt honom har problemet med vaktbilarna funnits sedan drygt ett halvår tillbaka.

Jacob Lundberg är kontaktperson till en man med multipla handikapp, och har fått erfara hur krångligt det kan vara när platsen för av – och påstigning är ockuperad.

– Att inte visa mer hänsyn när man parkerar är anmärkningsvärt och dessutom regelvidrigt. Det är märkligt att ingen tar tag i problemet, säger han.

Från vaktbolaget CSG vill ingen av dem som Lokaltidningen Mitt i pratar med uttala sig, utan de hänvisar till vaktbolagets vd Patrik Strandberg.

Han i sin tur säger att han inte kan uttala sig om Alvik eftersom han inte är insatt i situationen.

– Vi på CSG arbetar för att kollektivtrafiken ska vara en trygg och säker för våra resenärer. När vi får ett nödsamtal vill vi komma till platsen så snabbt som möjligt men tyvärr är det omöjligt att veta hur lång tid en utryckning kan ta. Vi vill gärna ha bilen snabbt tillgänglig om vi ska åka till en annan station eller liknande.

Han tillägger att de i övriga fall ska följa de regelverk och de parkeringsanvisningar som finns på platsen.

– Vi ska inte försvåra för funktionshindrade eller andra resenärer genom vår parkering, säger Patrik Strandberg.