ANNONS

Valaffischer i Salem utsatta för skadegörelse

Valaffischer skadegörelse.
En av Centerpartiets affischer nedklottrad. Till höger brända rester av en moderat affisch
Affischerna sattes upp i söndags eller på måndagen.
Men redan på tisdagen var flera partiers valaffischer förstörda.
– De har valt vissa partier och inte andra, säger Centerpartiets Raili Nilsson.
ANNONS

I söndags började partierna sätta upp valaffischer i Salem. Nu kan flera partier konstatera att de blivit förstörda. Kommunstyrelsens ordförande i Salem, Lennart Kalderén (M) menar att den eller de som ligger bakom skadegörelsen på Moderaternas affischer i centrum ansträngt sig.

– Vi hade hissat upp våra affischer högt. Men de har fått ned dem och bränt dem. Nu ligger smält plats på backen och det är brännmärken på lyktstolparna, säger han.

Centerpartiet finns också bland de drabbade. Och enligt uppgifter från partiet till Mitt har även fler partier drabbats. Centerpartiets affischer har antingen blivit totalförstörda, eller sprayade eller målade på.

– Jag har också sett affischer för både Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Rönningepartiet som blivit utsatta, säger Raili Nilsson.

Socialdemokraterna skriver till Mitt i att de fått ett stort antal affischer nedrivna och det blivit klottrat på cirka 20 affischer.

Raili Nilsson Centerpartiet

Raili Nilsson. Foto: Jens Sjunnesson

Raili Nilsson tror att det finns politiska motiv bakom vandaliseringen.

– De har valt vissa partier och inte andra. Oavsett hur det är så förstör de valrörelsen. Men vi kommer inte att ge oss. Vi upptäckte det i morse och jag har redan varit ute och satt upp nya affischer, säger Raili Nilsson.

ANNONS

Även Lennart Kalderén har varit ute och satt upp nya.

– Jag blir riktigt trött, det här är inte första gången det händer och Moderaterna blir alltid drabbade, säger kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M).

Oavsett vilka som ligger bakom och vad motivet är så kallar Lennart Kalderén beteendet för ett sabotage mot demokratin. Han har polisanmält och det har även Centerpartiet.

– Jag har precis lagt på luren till polisen, sade Lennart Kalderén på tisdagseftermiddagen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.