ANNONS

Valaffischer vandaliserade i Bredäng

Valarbetare för Vänsterpartiet sätter upp en av Moderaternas nedrivna valaffischer.
Valarbetare för Vänsterpartiet sätter upp en av Moderaternas nedrivna valaffischer.
Vandaliserade och nedslitna valaffischer mötte valarbetare från Vänsterpartiet, när de kom till Bredäng centrum i morse.
– Otroligt trist, säger Raphael Silnicki, ordförande för Vänsterpartiet Skärholmen.
ANNONS

Nedrivna och sönderslitna affischer. Klotter som förstör budskapen, kränker demokratiska värden och ibland är hotfulla. Ligister har under veckan saboterat partiernas valaffischer runt om i Stockholm.

Så också i Bredäng. I morse möttes Raphael Silnicki,ordförande för Vänsterpartiet Skärholmen, av nedrivna affischer när han kom till Bredäng centrum med en partikollega. Affischer från Moderaterna, Centern, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet låg nedrivna i Bredäng centrum.

– Otroligt trist. Men eftersom vi hört om vandalisering på andra platser, till exempel av partikolleger i Hägersten, var vi förberedda. Vi hade med oss nya affischer som vi satte upp.

Valaffischer vandaliserade i Söderort

Det fanns inget politiskt mönster i vandaliseringen, eftersom partier från båda blocken drabbats. Raphael Silnicki och hans partikollega satte tillbaka allihop.

– Det gjorde nog ondast att sätta tillbaka Moderaternas affisch! Men vi gjorde det ändå, förstås. Det är ju själva grejen att alla affischer ska sitta uppe så att det blir en ärlig match, säger han.

Han ber människor att hålla ögonen öppna och säga till dem som river ner affischer att låta bli, oavsett vilket parti som drabbats.

– Det handlar ju ändå om vår demokrati och vår yttrandefrihet, säger han.

ANNONS

Just nu laddar Vänsterpartiet Skärholmen för lördagens valupptakt vid Skärholmstorget. Klockan 12 kommer partiledaren Jonas Sjöstedt dit. ”En värld för alla – inte några få” är temat på valupptakten.

Valsabotaget kan vara fullt lagligt

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.