ANNONS

Välbesökt möte om Villa Skoga

Camilla Janson (S), Martin Normark (L), Lisa Edwards (C), Fredrik Kjos (M)
Camilla Janson (S), Martin Normark (L), Lisa Edwards (C), Fredrik Kjos (M)
Ett 60-tal personer deltog i paneldebatten om Villa Skoga.
Ett 60-tal personer deltog i mötet om Villa Skoga.
Omkring 60 personer begav sig till hembygdsgården i Kungsängen söndagen den 14 maj för att delta i paneldebatten om Villa Skoga.
ANNONS

Det var föreningen Bevara Villa Skoga som bjudit in representanter för de politiska partierna i Upplands-Bro kommun och allmänheten. Syftet var att diskutera det anrika husets framtid och historia.

– Det var ett bra möte. Det var över förväntan att det kom så mycket folk, säger Jan Westin i föreningens styrelse.

Den 10 maj kunde Mitt i Upplands-Bro berätta att det snart kan bli ett beslut om Villa Skoga ska säljas. Ett av mötets syften var att påverka beslutsfattarna att istället behålla huset.

Mitt i Upplands-Bros Facebooksida har många engagerat sig i frågan om Villa Skoga. Många tycker att en försäljning under förutsättning att köparen bevarar huset kan vara en bra lösning – men något fler tycker att huset ska stanna hos kommunen.

Såhär skriver några av läsarna:

En av mina arbetsplatser på 70 talet, en rekorderlig byggnad som borde bevaras till efterlevande Kungsängsbor för all framtid.


Fantastiskt om vi i kommunen kan behålla det som ett komplement till alla nybyggen. Huvudsaken är att exteriören bibehålles i dess ursprungliga skick. Bäst vore om det kunde kulturmärkas!


Självklart behålla. Kommunen satsar så mycket att bygga nytt då kan de satsa lite på Villa Skoga och bevara den som en historisk byggnad.