Fira valborg i Täby med Sebastian Stakset

Sebastian Stakset uppträder under Grindtorpskyrkans valborgsfirande.
Sebastian Stakset uppträder under Grindtorpskyrkans valborgsfirande.
Majbrasa.
Majbrasa.
Sebastian Stakset.
Sebastian Stakset.
30 april är det återigen dags för valborgsfirande. I Täby innebär detta brasor, fyrverkerier och konsert med Sebastian Stakset.
– Just den här högtiden är så förknippad med alkohol och urspårning. Det känns bra att det finns ett annat alternativ för ungdomarna, säger han.
Måndag 30 april är det återigen dags för Valborgsmässoafton och för Täbybor som vill fira finns en rad olika alternativ.

Klockan 20.10 avgår ett fackeltåg från Skarpängsgården bort till Mörtsjötoppen. Väl där vankas det försäljning av grillad korv, godis, kaffe och läsk. Vid 20.30 är det dags att samlas framför brasan.

Vid Ängsholmsbadet i Gribbylund tänds brasan vid 20.00, men innan dess blir det välkomsttal och vårsång med stämkören Täby toner.

”Kommer dit som en fri man”

Vid Grindtorpskyrkan blir det valborgsfirande för 30:e året i rad.

Detta firas med pompa och ståt: fyrverkerier, körsång och servering. Dessutom blir det konsert med ingen mindre än rapparen Sebastian Stakset.

– Jag ser jättemycket fram emot att göra det här. Just den här högtiden är så förknippad med alkohol och urspårning så det känns bra att det finns ett annat alternativ för ungdomarna. Att de kan vakna upp och må bra dagen efter, säger han.

Sebastian var tidigare frontfigur i rapgruppen Kartellen och har ett mörkt förflutet kantrat av droger och kriminalitet. Det var när han fann kristendomen som livet vände.

– Jag satt på häktet i Täby 2006 – nu kommer jag dit 12 år senare som en fri man, säger han.

Firandet vid Grindtorpskyrkan börjar vid 19.00 och vid 21.00 tänds brasan.

Fakta

Här firar du valborg i Täby

Var?
Mörsjötoppen, Skarpäng

När tänds brasan?
20.30

Var?
Ängsholmsbadet, Gribbylund

När tänds brasan?
20.00

Var?
Grindtorpskyrkan 

När tänds brasan?
21.00