ANNONS

Han öppnar klassiska Bryggan igen – efter två års stängning

Oskar Brobacke öppnar restaurang Bryggan i Gåshaga. Här är man nära vattnet hela tiden.
Oskar Brobacke öppnar restaurang Bryggan i Gåshaga. Här är man nära vattnet hela tiden.
Valborgskvällen innebär nypremiär för restaurang Bryggan – efter två års stängning.
– Måhända är jag lite galen som öppnar nu, säger Oskar Brobacke på Bryggan.
ANNONS

Restaurang Bryggan i Gåshaga på södra Lidingö har stått tom sedan 2018. Men på valborgskvällen 2020, när Stockholm och hela världen präglas av isolering och pandemidepp blir det grand opening på Bryggan.

– Måhända är jag lite galen som startar nu. Men man måste ju våga, säger Oskar Brobacke, krögare och entreprenör.

Han köpte restaurang Bryggan, som ligger på en riktig brygga vid vattnet, första februari i år. Då hade det börjat talas om coronaviruset i Sverige. Folkhälsomyndigheten föreslog att sjukdomen skulle klassas som samhällsfarlig. Det var över en månad innan det första dödsfallet skedde i landet.

– Första mars fick jag tillträde och klev in. Då kunde jag inte bromsa, säger Oskar Brobacke.

Det är fullbokat i kväll – coronafullbokat

Kändis i Lidingös restaurangvärld

Han är ingen nykomling i Lidingös relativt lilla restaurangvärld. Han har drivit, ägt och varit inblandad i Pier 16, Elfviks gård, Långängen och restaurangen på Millesgården.

– Jag har hållit på med det här i 25 år. Bryggan är hanterbart och lagom stort. Jag har fått så mycket stöttning på sociala medier, säger han.

Genom hela projektet har också tanken att stötta det lokala näringslivet genomsyrat. Han har använt lokala hantverkare och så långt det har gått lokala matprodukter. Restaurangen har också kunnat ge ett tiotal personer, som blivit av med jobb i krogbranchen på grund av corona, nya jobb.

Terass blev ny coronanisch för konferensgård

ANNONS

Glest i matsalen

Oskar Brobacke är noga med att betona att restaurangen följer Folkhälsomyndighetens råd.

Oskar Brobacke är glad över att starta krog på ön igen.

– Vi har glesat ut i matsalen, det kommer att finnas skyltar med information, handsprit och så vidare, säger han.

Trots läget ser han mest fram mot premiären.

– Det ska bli så roligt, det finns inget bättre än att öppna ett nytt ställe. Se nöjda människor och interaktionen mellan  gäster och personal. Jag är superglad att vara tillbaka här, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.