ANNONS

Valborgsfirandet i Årsta räddat – får dispens

Brasan tänds klockan 20 vid Årstaliden.
Brasan tänds klockan 20 vid Årstaliden.
Det traditionella Valborgsfirandet i Årsta är mycket populärt. Men eftersom Årstaliden ligger i det beslutade naturreservatet fick förenigen Årstablick ansöka om dispens för att få elda.
Nu har de fått eldningstillstånd för fem år.
ANNONS

Föreningen Årstablick anordnar varje år traditionellt Valborgsfirande vid dansbanan i Årstaliden. Valborgsfirande är mycket uppskattat av Årstaborna.

Nu kommer Årstaliden att ingå i det nya naturreservatet i Årstaskogen och föreningen behövde därför ansöka om dispens för att få elda.

– Vi har fått eldningstillstånd för fem år. Vi är väldigt glada både för både naturreservatet och för att vi kan fortsätta med Valborgsfirandet, säger Lennart Rönnestig, ordförande i föreningen Årstablick.

Föreningen var tvungen att godkänna ett antal villkor för att få elda.

– Grovt sett handlar det om att vi tar ansvar för eldningen, att det finns vatten och att vi städar undan allt dagen efter. Vi ska sköta det ungefär som vanligt, det enda jag kände viss tvekan inför var att vi inte får slänga askan i skogen. Vi får väl lägga den i soppåsar och köra till Östberga, säger Lennart Rönnestig.

Fackeltåget avgår traditionsenligt från Årsta torg klockan 19.45 och sedan tänds brasan vid 20. Det blir vårtal och sång av Årsta kyrkokör, korvförsäljning och fiskdamm.

– Vi var oroliga att Årstaliden skulle bebyggas så det är dubbel glädje. Jag kommer att tacka Årstaborna för att de varit aktiva i att bevara skogen, säger Lennart Rönnestig.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.