ANNONS

Polisen söker samband bakom de våldsamma personrånen i Sollentuna

Rånvåg i norra Sollentuna
Två rån skedde inom loppet av en timme på måndagskvällen, ett på Norrvikens station och ett i närheten av Rotebro station.
Två personer angreps av maskerade rånare i går, en på Norrvikens station och en nära Rotebro station. I båda fallen ska det ha handlat om fyra unga rånare beväpnade med kniv och machete.
Ytterligare ett liknande rån skedde i Tureberg i fredags.
Nu utreder polisen ett eventuellt samband mellan rånen.
ANNONS

– Det har hänt personrån i Sollentuna, i området kring Norrviken och Rotebro, tidigare under hösten också. Och det här är en lite ovanlig typ av brott så vi försöker se om de hänger ihop och vilka som kan ha utfört dem, säger Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna.

Personen som rånades i Tureberg i fredags attackerades av en grupp unga gärningsmän vid 19.30-tiden och fick föras till sjukhus med knivsår i ansiktet enligt polisen.

Maskerade och beväpnade

Två liknande rån skedde alltså i går måndag.

Det första larmet kom 18.51 då en man blev nerslagen och sparkad av fyra maskerade unga män beväpnade med kniv och machete.

Mindre än en timme senare, klockan 19.41, kom nästa larm. Då slog återigen fyra unga män beväpnade med kniv och machete till, nu mot en man som stod och slängde sopor i närheten av Rotebro station. Mannen blev slagen och knivskuren i benet och fördes till sjukhus med ambulans.

Ute efter offrens bilar

Enligt uppgifter till Aftonbladet var gärningsmännen vid båda måndagskvällens rån ute efter personernas bilar.

Polisen jagade gärningsmännen under kvällen, men ingen greps.

”Hittat ett sätt att försörja sig på”

Nu utreds alltså om det finns ett samband mellan höstens rån i framför allt norra Sollentuna.

– Vi tittar på de nuvarande rånen och de tidigare och ser om tillvägagångssättet visar på ett samband. Vi jobbar brett men erfarenhetsmässigt så ser det ut som att det är en konstellation som har hittat ett sätt att försörja sig på – så var det till exempel i somras med mopedrånen som vi hade många av under en kort period – och sedan får vi i så fall se om vi kan knyta allihop till alla rånen, säger Johan Lundgren.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.