ANNONS

Våldsamma rån mot elva äldre kvinnor

ANNONS

Två bröder från Rågsved är misstänkta för att ha rånat elva kvinnor i Stockholm mellan juni och oktober förra året.

De två bröderna, 26 och 30 år gamla, ska enligt åtalet ha följt efter kvinnorna i upp till 30–40 minuter för att sedan råna dem på deras smycken och handväskor. Rånen har gått våldsamt till och flera av kvinnorna har skadats.

En av kvinnorna fick en spricka i ett knä, blåmärken och sårskador när en av bröderna knuffade ned henne på ett golv och satte ett knä i ryggen på henne för att sedan försöka slita av hennes halsband. DNA från en av bröderna har hittats under kvinnans naglar och på hennes blus.

I flera fall har en av bröderna åkt tunnelbana eller buss tillsammans med kvinnorna och under tiden haft telefonkontakt med sin bror för att tala om vart han i sin tur ska åka.

Kvinnorna är mellan 60 och 80 år och rånen har begåtts på ett flertal platser, bland annat i Hägersten och Liljeholmen.

Kvinnorna har burit smyckena på sig eller haft handväskor med kontanter i, som bröderna med våld sedan har försökt slita av dem. I de flesta fall har de också lyckats. Flera av kvinnorna ska ha blivit slagna på armarna och händerna upprepade gånger då de inte velat släppa ifrån sig väskorna.

Männen har fastnat på foto- och filmövervakningskameror runt om i Stockholm.

Bröderna är misstänkta för grovt rån och försök till rån och har suttit häktade sedan oktober respektive november. Förhandlingar påbörjades i Stockholms tingsrätt i fredags, den första av sex dagar.

DNA från en av männen har hittats under kvinnans naglar och på hennes blus.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.