ANNONS

”Våldsamt farlig lastbilstrafik” på Bogesundsvägen

Redan en vecka innan gårdagens olycka varnade brandförsvaret för att många lastbilar kör alldeles för fort på Bogesundsvägen.
Redan en vecka innan gårdagens olycka varnade brandförsvaret för att många lastbilar kör alldeles för fort på Bogesundsvägen.
Efter olyckan i går då en lastbil körde av och välte på Bogesundsvägen i Vaxholm kan Mitt i avslöja att brandförsvaret redan tidigare noterat att lastbilar kör vårdslöst på vägsträckan.
ANNONS

Igår, onsdag 22/6, körde en dragbil med lasttrailer av på Bogesundsvägen och välte. Ingen person uppges ha skadats.

Idag kan Mitt i avslöja att brandförsvaret befarat en olycka just här, sedan man lagt märke till att många lastbilar kör både fort och vårdslöst på den smala och kurviga vägen.

I brandförsvarets rapport om gårdagens olycka, som Mitt i tagit del av, framgår det att myndigheten redan en vecka tidigare varnat för lastbilarna.

”Då reagerade vår personal över vårdslös körning och att man fullständigt ignorerade de uppställda brandfordonen med passage med alldeles för hög hastighet. Samma observationer gjordes under arbete med inhämtande av slang den 20 och 21/6.”

”Vi sade till varandra att det bara är en tidsfråga innan en allvarlig olycka sker”, skriver brandförsvaret som första gången man var där (15/6) bekämpade en skogsbrand inte långt från gårdagens olycksplats.

”Under det släckningsarbetet”, skriver brandförvaret ”observerade brandpersonalen en våldsamt farlig lastbilstrafik (reds fetning) förbi skadeplatsen. Det är ett antal semitrailers som fraktar bergmassor till byggnadsarbete vid Tenövarvet.”

Olyckan igår inträffade där Bogesundsvägen svänger snävt åt vänster efter ett backkrön som döljer kurvan. Hastighetsbegränsningen är 70.

Enligt brandförsvaret hade dragbilen med trailer färdats i diket en sträcka på 50-75 meter innan den blev liggande på sidan ute i skogen. Sannolikt hade kylaren skadats och en oljeledning slitits av under dikesfärden, eftersom olja blandad med kylarvätska runnit ut på en sträcka av cirka 25 meter.

Som direkt olycksorsak uppger brandförsvaret ”Vårdslös körning”, och som bakomliggande orsak: ”Stressad/oprofessionell lastbilsförare”.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.