Våldsamt upplopp vid Årsta torg – polis skallades

En polis blev skallad vid ett våldsamt upplopp vid Årsta torg under fredagen. <b>Obs! Bilden är från ett annat tillfälle.</b>
En polis blev skallad vid ett våldsamt upplopp vid Årsta torg under fredagen. <b>Obs! Bilden är från ett annat tillfälle.</b>
En polisman skallades och flera andra blev angripna, vid ett våldsamt upplopp på Årsta torg under fredagen.

Detta skedde när polisen skulle beslagta en felparkerad bil. Poliserna, till slut 10-15 på platsen, blev attackerade av flera personer.

Det var vid 16.30-tiden på fredagen som en polispatrull krävde akut förstärkning vid Årsta torg. Polisen hade beslutat beslagta en felparkerad bil, som hade för många p-böter. Detta är möjligt enligt lag sedan ett par år tillbaka för att Transportstyrelsen ska kunna säkra p-böterna, och bilen blir då en slags lösen.

– Det var en tjänsteåtgärd vi gjorde. Samtidigt pågick en fest vid adressen, och de ifrågasatte och attackerade sedan polispatrullen. Det var väldigt rörigt på platsen initialt, säger Peter Brottman, polisens stationsbefäl i Västberga.

Minst tre personer gick fysiskt på polisen, men alla misstänkta på platsen har inte gripits eller hörts.

– En polis blev skallad. Han kunde fortsätta jobba, men ska kolla upp skadan. Många var inblandade, och vi hade 10 till 15 poliser som kom till platsen, både civila och uniformerade, fortsätter Peter Brottman.

Även folk som inte deltog i festen gick till attack mot polisen.

– Tre greps och en fjärde togs in för LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer). De är alla hörda och släppta, säger Peter Brottman.

De tre personerna som bekräftats ha gått på polisen är misstänkta för våld/hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och våldsamt upplopp.

– Den förste av de som greps är i 25-årsåldern, de andra två vet jag inte åldern på, säger Sven-Erik Olsson vid polisens länskommunikationscentral.

Polisen har filmer från händelsen, som man nu hoppas ska hjälpa dem i utredningen. Både privatpersoner och polisen med sina ”go pro”-kameror (som sitter på hjälmar och utrustningen) har filmat händelseförloppet.