Våldsman-fall kan läggas ner

Polisen kommer troligen att lägga ner några av ärendena i utredningen om våldsmannen.

– Utredningen kan inte fortgå in absurdum när vi har vänt på varje sten, säger förundersökningsledaren Christina Hamilton.

De ärenden som nu kan komma att läggas ner är de som räknats som mindre allvarliga och har rubricerats som ofredande. De kom med i utredningen om våldsmannen eftersom polisen ville vara säkra på att inte missa något.

– I vanliga fall är det inte vi som utreder den typen av ringa brott, men vi ville inte att något skulle hamna mellan stolarna. Vi ska titta igenom dem igen men sedan kommer de troligen att läggas ner, säger Christina Hamilton.

Vad gäller de grövre misshandelsbrotten står utredningen och stampar, trots att tips fortfarande strömmar in.

– Det har blivit så att folk ser gärningsmän överallt och alla tips leder till en stor arbetsbelastning. Vi går ju igenom allt, säger Christina Hamilton.

Utredarna tror fortfarande att det första och tredje överfallet begåtts av samma person, den så kallade våldsmannen. I ytterligare två fall, däribland det allra senaste den 29 december, stämmer tillvägagångs­sättet in på våldsmannen.Men kvinnorna har i de fallen inte kunnat beskriva sin angripare så detaljerat.

– Vi väntar fortfarande på svar om en del teknisk bevisning och vi går igenom tipsen. Men förutom det finns varken fantasi eller spår som kan leda oss vidare, säger Hamilton.

I dagarna har ytterligare ett fall uppmärksammats på Lidingö. Vid Baggeby torg ska en kvinna ha blivit överfallen av en man som lämnat platsen i en bil. Enligt Christina Hamilton har utredarna tittat på fallet men inte tagit med det i utredningen.

– Det är inte vår gärningsman, säger hon.

Fakta

Sex överfall mot kvinnor

1 oktober: Stockholmsvägen

24 oktober: Kottlavägen

27 oktober: Stjärnvägen

16 november: Vasa­vägen

28 november: Östervägen

29 december, Stockholmsvägen