Ingen gripen för våldtäkt – polisen utreder om det finns kameror

Jakt efter misstänkt våldtäktsman i Huddinge.
Den unge gärningsman som misstänks ha våldtagit en tonårsflicka utomhus i Länna på torsdagsmorgonen är fortfarande på fri fot.
Polisen samlar nu in spår för att hitta den skyldige.
– Vi tittar igenom förhör och om det finns någon eventuell kamera som kan hjälpa oss i utredningen, säger Towe Hägg, vid Stockholmspolisen.

Det var i går morse som en minderårig tonårsflicka blev överfallen och våldtagen utomhus i Länna i Huddinge strax efter halv åtta-tiden. Polisen söker efter en gärningsman i åldern 15-18 som var maskerad med en halsduk och luva när han angrep flickan. Därefter lämnade han platsen på en grå moped.

På fredagseftermiddagen var den misstänkte gärningsmannen fortfarande på fri fot. En förundersökning om grov våldtäkt har inletts.

Polisen håller förhör och samlar in information som kan leda utredningen framåt.

– Vi tittar igenom förhör och om det finns någon eventuell kamera som kan hjälpa oss i utredningen. Vi har haft teknisk undersökning på plats och de spåren ska analyseras, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen vill inte uppge några övriga detaljer om händelseförloppet eller om de kunnat hålla förhör med flickan, med hänvisning till att det kan försvåra utredningen.

Arbetar aktivt med att vara synliga

Enligt Towe Hägg har man inte märkt av någon ökad oro från allmänheten, men hon säger att lokalpolisen i Huddinge försöker röra sig i området.

– Vi arbetar aktivt med att ta reda på vem som har gjort det. De poliser som jobbar i området vet ju om händelsen och de arbetar aktivt med att röra sig på platser och vara synliga om folk behöver ställa frågor.

Polisen har tidigare uppgett att man välkomnar tips om någon gjort iakttagelser i samband med händelsen.