ANNONS

Våldtäktsman följde kvinna hem

En 44-årig man bosatt i Tyresö dömdes nyligen av Nacka tingsrätt till två år och sex månaders fängelse för att ha följt efter, överfallit och sedan våldtagit en kvinna i hennes hem.
ANNONS

Det var under en julikväll som mannen och kvinnan, sedan tidigare okända för varandra, besökte en restaurang i Tyresö. Ungefär så långt kan händelseförloppet konstateras. Sedan skiljer sig uppfattningen mellan dem båda om vad som skett under kvällen.

Enligt kvinnan har hon varit på restaurangen och umgåtts med vänner för att sedan gå hem. Enligt henne har hon aldrig tidigare träffat 44-åringen och inte heller pratat med honom under kvällen. Hon har dock noterat att gärningsmannen befunnit sig på restaurangen.

Efter att hon promenerat hem och låst upp och klivit innanför dörren till sin bostad blev hon knuffad i lägenheten och in i sovrummet av 44-åringen som hon kände igen från restaurangen. Han knuffade ner henne på sängen, höll fast henne och genomförde våldtäkten, under motstånd från hennes sida.

44-åringen hävdar däremot att han och kvinnan under restaurangbesöket pratat med varandra, att hon flirtat med honom och att han sedan hjälpt henne hem eftersom hon var berusad och inte kunde ta sig dit på egen hand. De har haft sällskap till hennes lägenhet och haft sex.

Trots att kvinnans och mannens version om vad som hände skiljer sig åt, anser tingsrätten sig ha tillräckligt starka bevis och vittnesuppgifter för att kunna döma mannen till två månader och sex månaders fängelse för våldtäkt.

Mannen nekar till brott och menar att allt som skett i lägenheten ska ha skett med kvinnans samtycke.

Den dömdes försvare Carla Pantzar berättar att 44-åringen är besviken med vad tingsrätten kommit fram till, och kommer att överklaga.

– Min klient är väldigt missnöjd med domen. Hans uppfattning är att hon och han varit överens om det som hänt i lägenheten och att de händelserna av sexuell karaktär har varit i samförstånd dem emellan och frivilligt och att det inte förkommit någon typ av tvång eller våld.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.