Dömd våldtäktsman tränade unga i Täby

Mannen ska inte ha förgripit sig på något av barnen i Täbyföreningen.
Mannen ska inte ha förgripit sig på något av barnen i Täbyföreningen.
En man dömd för grov våldtäkt mot barn har tränat unga i Täby. Men enligt föreningens ordförande har han inte utsatt någon av deras medlemmar för övergrepp.
– Jag har absolut inte fått några som helst signaler på att det ska ha hänt någonting i vår förening.

En fotbollstränare som nyligen dömts till åtta års fängelse för grov våldtäkt mot barn har även varit verksam som tränare i en förening i Täby. Han var en inhyrd tränare och han ska ha tränat ungdomarna i Täby innan han begått de övergrepp han senare dömdes för.

– Vi blev informerade om detta via det företag som hyrde ut honom till oss, det var ett par år sedan han var verksam hos oss, säger föreningens ordförande.

Hade inte ensam kontakt med barnen

Han säger att mannen aldrig varit i kontakt med barnen ensam utan att det alltid funnits minst en förälder närvarande vid träningarna.

– Han var en inhyrd extratränare som bara umgicks med barnen på planen tillsammans med våra andra ledare. Det fanns ingen möjlighet för honom att ha kontakt med barnen utanför planen.

Informerat medlemmarna

Föreningen har en krishanteringsplan och man har informerat klubbens medlemmar och andra berörda. Man har även kontaktat polisen om att mannen varit tränare i Täbyföreningen.

– Vi beklagar självklart det inträffade som skett i en annan kommun, men jag har absolut inte fått några som helst signaler på att det ska ha hänt någonting i vår förening.