Våldtäktsmännen är fortfarande på fri fot

polis
Ingen gripen för överfallsvåldtäkterna som anmäldes i helgen.
I helgen anmäldes två överfallsvåldtäkter i grönområden i Stockholmsområdet – på Järvafältet och i Salem.
Polisen jagar våldtäktsmännen – men ännu är ingen gripen.
Det var på fredagskvällen larmet kom om att en kvinna blivit överfallen och våldtagen utomhus vid Ursvik på Järvafältet. En för henne okänd gärningsman ska ha hoppat på och förgripit sig på henne vid en gång- och cykelväg mellan Rissne och Kista runt klockan åtta på kvällen.

Ingen gripen

Polisen sökte under fredagskvällen och natten mot lördag av området med hundpatruller, man har hört vittnen och gjort tekniska undersökningar. Men på söndagsförmiddagen var ännu ingen gripen för våldtäkten.

– Det är ingen som är gripen eller misstänkt, säger Martin Holm, stationsbefäl på Solnapolisen.

Hur jobbar ni vidare nu?

– Vi har gjort de tekniska undersökningarna. Nu ska vi se om vi säkrat något spår, säger han.

Hur mår kvinnan?

– Jag jobbade i fredags när det hände, och då var hon chockad. Hon fördes då till sjukhus för att undersökas. Men hur hon mår i dag vet jag inte.

Överfall även i Salem

En till överfallsvåldtäkt anmäldes i helgen, under natten till lördag. En kvinna ska ha blivit påhoppad utomhus i ett skogsområde i Salem.

Här finns det uppgifter om att det ska det ha rört sig om två våldtäktsmän. Det är dock oklart om bägge ska ha förgripit sig på henne.

– De ska ha varit okända för kvinnan, säger Carina Skagerlind, på Stockholmspolisen.

Inte heller i detta fall har polisen gripit någon misstänkt gärningsman, hälsar stationsbefälet för polisregion Syd. Polisen har gjort tekniska undersökningar, hållit förhör med vittnen och säkrat spår. Kvinnan fördes under natten till lördag till sjukhus för kontroll.

Polisen ser just nu ingen koppling mellan våldtäkterna i Salem och Sundbyberg. Man vill ännu inte ge något signalement eller ålder på de misstänkta gärningsmännen eftersom uppgifterna är vaga.

Överfall i Blackeberg

Även i förra veckan anmäldes flera sexofredanden utomhus, där kvinnor blivit påhoppade och tafsade på i motionsspår i Blackeberg.