Våldtog och misshandlade – får fängelse

Mannen våldtog och misshandlade sin före detta partner
Mannen våldtog och misshandlade sin före detta partner
Nu får han två och ett halvt år i fängelse
Nu får han två och ett halvt år i fängelse
En man från Sundbyberg döms till två och ett halvt år för att ha misshandlat och våldtagit en kvinna i Järfälla i oktober förra året. Mannen överklagade domen till hovrätten men dömdes även där.

I mitten av oktober förra året sprang en kvinna in hos en granne i Jakobsberg och berättade att hon blivit våldtagen och misshandlad av sin före detta partner. Mannen, som är i 35-årsåldern, greps av polis och dömdes i tingsrätten för skadegörelse, misshandel, olaga hot, våldtäkt och två tidigare fall av rattfylleri och olovlig körning.

Mannen och kvinnan hade tidigare haft ett konfliktfyllt förhållande men sedan dess separerat. Eftersom de delade vårdnaden om ett gemensamt barn sågs de ändå till och från, och mannen var fortsatt svartsjuk. Efter ett bråk lämnade mannen lägenheten i Jakobsberg, och kvinnan låste om sig. Men eftersom mannen tagit kvinnans nycklar kunde han ändå ta sig in i lägenhet och utsätta henne för en rad övergrepp, innan kvinnan lyckades ta sig ut ur lägenheten och in till grannen.

I tingsrätten påstod mannen att kvinnan samtyckt till samlag och att hon skadat sig själv, eller fått skador under ett slagsmål där de båda gett sig på varandra. Istället lutade tingsrätten åt tolkningen att det är han som tillfogat sig själv skador för att få det att se ut som att kvinnan misshandlat honom.

Därför dömdes han till sammanlagt två och ett halvt års fängelse, och skadestånd på över hundratusen kronor. Hovrätten gjorde samma bedömning och gav i veckan samma fängelsestraff på två och ett halvt år.