Våldtog sonens flickvän när hon sov

Mannen dömdes till fängelse i två år och sex månader.
Mannen dömdes till fängelse i två år och sex månader.
En man i Farstaområdet har dömts för våldtäkt – av sin sons flickvän.

Enligt domen genomfördes våldtäkten när hon låg och sov med pojkvännen bredvid sig.

Mannen, som är i 50-årsåldern, hyrde en lägenhet i Farstaområdet. En kväll i somras festade han tillsammans med sin son och dennes flickvän. Sen bjöd han hem dem till lägenheten där sonens flickvän somnade i en säng.

Hon vaknade senare, enligt domen i Södertörns tingsrätt, av att någon låg bredvid henne och hade samlag med henne. Och det var inte pojkvännen – han låg och sov på andra sidan.

Under rättegången som följde nekade mannen till brott. Han uppgav att han bara hade lyft upp kvinnan för att lägga henne tillrätta i sängen och hölja på henne ett täcke. Tingsrätten ansåg dock att kvinnans berättelse var mer trovärdig. DNA-prov pekade också ut mannen som trolig gärningsman.

Han dömdes för våldtäkt till fängelse i två år och sex månader. Straffvärdet var enligt tingsrätten högt eftersom det rörde sig om sonens flickvän och hon befann sig ”… med personer hon hade särskild anledning att kunna känna sig trygg med”.

Mannen dömdes också att betala skadestånd på över 100 000 kronor till den utsatta kvinnan. Domen föll i december och har nu fastställts av hovrätten.