Här är era vårbilder!

Patric Edhagen och dottern Bianca vid Bandängens parklek.
Patric Edhagen och dottern Bianca vid Bandängens parklek.
Årstaviken i vårskrud en av årets första vårdagar; Annandag påsk.
Årstaviken i vårskrud en av årets första vårdagar; Annandag påsk.
Blåsippor intill Magelungsvägen.
Blåsippor intill Magelungsvägen.
Ännu mer blåsippor vid Magelungen.
Ännu mer blåsippor vid Magelungen.
Äntligen är våren här! Vacker, nyckfull och alldeles underbar.

Här är några vårtecken som läsare fångat i söderort.

Fortsätt att skicka in era bilder till oss!

Snöslask, regn, sol som värmer huden, kortärmat och så ett bakslag och mössan som åker fram igen. Ungefär så där brukar det vara på våren.

Och varje år är det lika härligt med alla vårtecknen: De där första snödropparna, fågelkvitter på morgonen, solglasögon som åker fram, en knoppande Magnoliakvist och grus som knastrar under joggingskorna.

Vi bad er läsare att fånga vårtecken på bild i söderort. En av dem som nappade på uppmaningen var Patric Edhagen i Bandhagen.

– Jag har aldrig skickat in någon bild förr! Men jag såg bilden på barncyklarna och tänkte att då kan jag väl dela med mig av en bild, säger han.

Patric Edhagen skickade in en bild på när han och dottern Bianca 2,5 blåser såpbubblor i Bandängens parklek.

– Det var den första fina vårdagen. Såpbubblor är den bästa och billigaste investeringen. Barnen älskar det och sedan sover de gott när man varit ute. Och så är det mysigt också.

Patric tar aldrig bilder annat än på sin dotter. En som däremot fotograferar mycket är Jörgen Lindholm i Farsta. Längs strandpromenaden vid Magelungen hittade han en vacker bukett blåsippor. Och en lite underlig träskulptur på en avsågad gren på ett träd.

– Jag gick där under påskhelgen och såg något som stack ut. Jag tippar att det är snickarna som renoverade promenaden i höstas som lämnat ett minne efter sig.Som tur var hade jag kameran runt halsen, det har jag i och för sig alltid, säger Jörgen Lindholm.

Kameraryggsäcken släpar han alltid med på sina promenader.

– Jag är fotograf i grunden, så jag fotar alltid mycket. Nu blir det mycket solnedgångar från balkongen. Jag har utsikt över Magelungen och skogen mot Huddinge, säger Jörgen Lindholm.

Vad är vårtecken för dig?

– Det kan vara allt möjligt. Blomknoppar, löv som spricker ut. Det är roligt med makrofotning, att fota små detaljer, som den första nyckelpigan på nära håll.