ANNONS

Vallabornas hyror höjs med 40 procent

Kampen är över för Vallaborna. Efter en överenskommelse höjs hyran för en trea med 40 procent.
ANNONS

Förra våren gick Stockholmshem ut med att de ville renovera och höja hyran med över 50 procent för de 302 hyresgästerna vid Valla torg. Husen ska renoveras och även vara del av EU:s miljösatsning Grow smarter.

Hyresgästerna har protesterat kraftigt mot det här, som Lokaltidningen Mitt i tidigare skrivit om. Bland annat vid ett fullmäktigemöte i höstas dit Vallaborna bussades för att demonstrera och uttrycka sitt missnöje.

Nu har hyresgästföreningen och Stockholmshem gjort en överenskommelse som innebär att hyran höjs med 40 procent för en trea på 80 kvadratmeter, 57 procent för en etta på 45 kvadratmeter och 34 procent för en femma på 105 kvadratmeter, skriver tidningen Hem och Hyra.

Berit Harlén, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm, är inte nöjd med överenskommelsen med Stockholmshem, men säger att det var det bästa resultatet man kunde nå.

– Hade vi inte kommit överens hade bolaget gått till hyresnämnden och då hade det blivit ett sämre resultat för hyresgästerna. Vi är nöjda med att hyresgästerna får en permanent hyresrabatt så länge de bor kvar och en hyresfri månad, säger hon till hem och Hyra.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.