Min lokala hjälte

Vallentuna BK i topp – siktar mot tvåan

Emil Grändås, tränare i Vallentuna BK, vill föra klubben upp till division 2.
Emil Grändås, tränare i Vallentuna BK, vill föra klubben upp till division 2.
Seger i helgen och upp i toppen av tabellen.

Vallentuna BK har siktet inställt på att ta sig upp i division 2-fotbollen.

Vallentuna BK fick sin revansch mot bottenlaget Upsala IF som vann vårmötet när lagen åter möttes på Vallentuna IP i lördags. Hemmalaget hamnade visserligen i underläge 0-1 i den första halvleken men vände och vann till slut med 3-1.

– Vi gör en okej match. Spelmässigt är det kanske inget vidare men det var resultatet som var det viktigaste och segern kändes aldrig hotad, säger Vallentuna BK:s tränare Emil Grändås.

Eftersom IFK Lidingö samtidigt förlorade gick Vallentuna nu upp i serieledning i division 3 östra Svealand.

– Det är skönt. Det är bättre att vara där än att jaga toppen, säger Emil Grändås som inte sticker under stol med att siktet är inställt på serieseger.

– Möjligheterna att vinna serien är bra. Samtidigt kan vi inte fastna i det tänket och titta för mycket i tabellen. Nu handlar det om prestationen.

Hur viktigt skulle det vara för klubben att gå upp i division 2?

– Det vore viktigt. Det finns en hel del duktiga ungdomar och med ett lag i division 2 blir det enklare att hålla i de egna talangerna på ett bättre sätt. Vallentuna är redo för den seriositet som division 2 kräver, säger Emil Grändås.

Den här veckan bjuder på inte mindre två matcher. På onsdag står Enebyberg för motståndet och till helgen får Vallentuna ta sig an Täby.

– Vi har spelat lite sämre fotboll nu efter sommaruppehållet så det gäller att fokusera på våra prestationer. Men vi samtidigt en lite större trupp nu så vi är redo för täta matcher, säger Emil Grändås.