ANNONS

Äldre i Vallentuna bjuds in till heldag i hälsans tecken

Vallentuna vill att alla ska må bra hela livet.
Vallentuna vill att alla ska må bra hela livet.
Att lära äldre och deras anhöriga hur man kan leva yngre längre – det och lite till vill föreningar i Vallentuna göra. De bjuder in till heldag med massor av hälsosamma aktiviteter.
ANNONS

Under tisdagen den 24 september bjuder Vallentuna kommun och ett flertal andra föreningar in till en heldag för äldre och anhöriga.

Då finns chansen att prova på olika aktiviteter så som stolgympa och att lära sig att ramla rätt. Dessutom kan man träffa syn- och hörselinstruktörer och få information från apoteket.

Kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand invigningstalar och under eftermiddagen visas en komedi på filmduken, ”kärlek på hjul”.

Den fullspäckade dagen är gratis och äger rum på Allévägen 1 i Evenemang Vallentunas lokaler.

Mer information om den hälsosamma dagen hittar du här.

 

Fakta

Hela programmet:

12.00-12.10   Parisa Liljestrand inviger dagen, caféscenen i foajén.

12.15-12.45   Prova stolgympa med Korpen Vallentuna i Kulturrummet

12.00-16.30 Aktiviteter och utställare:

Pensionärsföreningarna, kommunens syn- och hörselinstruktör, fallprevention med Vallentuna rehab, apoteksinformation, äldres hälsa och alkohol med Hela människan, Cellkommunikation och hur man kan Leva Yngre Längre med Monica Emilsson, Active gym Vallentuna, bibliotekets aktiviteter och anhörigkonsulenten finns på plats.

14.30-16.20 Filmvisning – Kärlek på hjul, en romantisk komedi, visas i Kulturrummet

16.45-17.45 Möte med författaren Elisabet Nemert, i Kulturrummet.

18.00-20.00 Föreläsningen ”Den metabola pandemin: det största hotet mot en hållbar framtid” med Lars Bern från Riksföreningen metabol hälsa, i Kulturrummet. Innehåll: Lars analyserar bakgrunden till den ökande metabola sjukligheten (fetma, diabetes, cancer, hjärtkärlsjuklighet, Alzheimer m.m.) och visar på dess underliggande orsaker och vad som kan och bör göras för att bryta trenden. Utgångspunkten för analysen av problemet är hur vår livsmiljö förändrats de senaste 100 åren. I nästa steg försöker han besvara frågorna om vilka specifika förändringar i livsmiljön som triggat igång sjukligheten och försöker besvara frågor om hur sjukligheten skall kunna hejdas.”

Arrangörer: Vallentuna kommuns anhörigstöd, Anhörigföreningen i Vallentuna, IFS Vallentuna, Kultur Vallentuna, PRO och SPF Vallentuna, Röda korset Vallentuna, Vallentuna församlings diakoni, RPG Vallentuna, Studieförbundet Vuxenskolan.

Källa: Upplev Vallentuna