ANNONS

Täby och Vallentuna kräver trafiklösningar vid Jarlabankes väg

Erik Andersson och Parisa Liljestrand, båda M, kräver nu svar av Trafikverket om vilka lösningar som kommer.
Erik Andersson och Parisa Liljestrand, båda M, kräver nu svar av Trafikverket om vilka lösningar som kommer.
När SL bygger dubbelspår mellan Täby kyrkby och Kragstalund kommer trafiken att bli ännu tjockare i korsningen Jarlabankes väg/Arningevägen.
Men Trafikverket vill inte göra något åt det.
Nu går kommunalråden i Täby och Vallentuna, Erik Andersson, M, och Parisa Liljestrand, M, ut och kräver lösningar
ANNONS

I ett färskt pressmeddelande påpekar de att korsningen redan nu är hårt belastad och att situationen kommer att bli ännu värre under utbyggnadsarbetena.

De har haft flera möten med Trafikverket för att hitta temporära lösningar. I torsdags fick de svaret att några sådana inte kommer. Nu har de skrivit brev till myndigheten där de kräver att något görs.

– Vi anser att det därför är anmärkningsvärt att Trafikverket, i denna situation med tillfälligt ökad belastning, inte tillåter några åtgärder i korsningen när den framtagna trafikutredningen pekar på en betydande kapacitetsbrist som indirekt ökar risken för olyckor. Vi förutsätter därför att Trafikverket ändrar uppfattning och omgående vidtar åtgärder som ökar framkomligheten och trafiksäkerheten i korsningen säger Erik Andersson, (M) kommunstyrelsens ordförande Täby kommun och Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande Vallentuna kommun med enad röst.

Täby och Vallentuna sågar trafikverkets lösning för kökorsningen