ANNONS

Vallentunabo åtalas för Blocketbedrägerier

Chattkonversation på Blocket, ur polisens förundersökning.
Chattkonversation på Blocket, ur polisens förundersökning.
Mannen la ut annonser på Blocket om att han sålde mobiltelefoner och verktyg.
Men de som swishade över pengar blev lurade och fick aldrig sina varor.
Nu åtalas han för bedrägeri.
ANNONS

Det var förra våren som den i dag 32-årige Vallentunabon annonserade på Blocket om att han sålde varor till förmånliga priser. Det kunde handla en helt oanvänd iPhone 6 för 1600 kronor, en Samsung Galaxy S5 för 700 kronor eller en tigersåg för en tusenlapp. När intresserade började höra av sig ville han att de skulle träffas i Vallentuna. Men köparna hade inte möjlighet att ses på de villkoren. Därför kom de överens med honom om att swisha pengarna mot att han skickade dem telefonen, som dock aldrig kom.

Falska kollinummer

När pengarna skickats över gör sig 32-åringen oanträffbar eller kommer med bortförklaringar till att telefonen inte kommer. Till exempel att han inte kunnat svara eftersom han varit inlagd på sjukhus. Han kunde också uppge falska kollinummer på försändelserna för att hålla intressenterna lugna.

I det läget inser köparna att de blivit lurade och polisanmäler honom.

Vallentunabon erkänner och säger i förhör att han i våras varit deprimerad, sagt upp sig från jobbet och sedan sjukskriven. Han hade skulder för räkningar och spelmissbruk som han behövde betala.
Han åtalas nu för bedrägeri alternativt penningtvätt eller penningtvättsförseelse. Sammanlagt handlar åtalet om fem bedrägerier.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.