Vallentunabo skulle hjälpa kvinna – våldtog henne i stället

attunda tingsrätt
Tingsrätten slog fast att kvinnan utsatts för en allvarlig kränkning av sin integritet.
Han skulle hjälpa en kvinna från Centralen till deras gemensamma väninna. I stället lurade henne hem till sin lägenhet i Vallentuna där han våldtog henne.
Nu döms mannen till två års fängelse.

Kvinnan och mannen lärde känna varandra för två år sedan. Enligt henne hade de aldrig någon närmare relation och när hon flyttat upphörde kontakten helt. Mannen hävdar dock att de var ett kärlekspar och att hon ofta kom och besökte honom sedan hon flyttat.

Kvinnan skulle senare komma och bo hos en 35-årig väninna i Vallentuna som var gemensam bekant. Den senare har svårt att gå och därför skickade hon den 41-årige mannen att möta kvinnan på Centralen för att därifrån åka ut till väninnan.

Försökte fly

Men i stället tog han kvinnan till sin egen lägenhet i Vallentuna, där också han bodde. Hon berättar i förhören att hon ville därifrån och försökte hoppa ut genom ett fönster. Han hindrade henne, slängde ner henne på golvet och släpade henne till sovrummet där han med våld genomförde ett samlag. Därefter tog han henne till väninnan och under promenaden dit försökte hon ringa polisen utan att kunna göra sig förstådd. När hon kom fram hjälpte väninnan henne att kommunicera med polisen som sedan körde henne till Södersjukhuset.

Nekar

Själv förnekar 41-åringen våldtäkten och hävdar att kvinnan inte bara samtyckte utan tog initiativ till samlaget. Tingsrätten tyckte dock att det faktum att hon mådde dåligt, kallade på polis och uppsökte gynakuten efteråt och hade blåmärken inte gjorde detta trovärdigt. Kvinnans berättelse bedöms däremot som rimlig och utan överdrifter.

Mannen döms nu till två års fängelse för våldtäkt. Han döms också att betala skadestånd till kvinnan på 115 000 kronor.