Vallentunabor reagerar på vandalismen

"Det måste få ett stopp" säger Denise Lindström om skadegörelsen.
"Det måste få ett stopp" säger Denise Lindström om skadegörelsen.
Skadegörelsen ökar i kommunen – något Vallentunabon Denise Lindström själv fick se bevis för under en promenad på lördagen. Nu vill hon att det får ett slut, och föreslår att man sätter upp kameror.

Den senaste tiden har en ökad våg av skadegörelse rapporterats i Vallentuna. Bland annat har nyrenoverade Össeby IP vandaliserats flera gånger.

När Denise Lindström och hennes kille hade köpt glass i lördags och var på väg hem fick de se ett annat exempel med sina egna ögon: en nedklottrad busskur med krossat glas.

– Jag blev jätteförbannad och tänkte ”Vilka är det som gör det här?” Just nu verkar det som att det bara pågår hela tiden, säger Denise Lindström.

”Något måste göras”

Hon har hört om flera liknande händelser med sönderslagna fönster, och säger att folk är väldigt arga och frustrerade.

– Någon skrev att kommunen borde sätta upp kameror vid busshållplatserna, så att man kan se vilka det är och gripa dem på plats.

Hon ser numera alltid till att ha någon med sig när hon går ut, för att känna sig tryggare.

– Det måste få ett stopp, säger hon.

Kommunen erbjuder stöd och ber om tips

I ett pressmeddelande på sin hemsida skriver kommunen att den som känner sig otrygg är välkommen att kontakta dem. Det gäller även om man är orolig för att ett barn eller en ungdom ska bryta mot lagen.

– Att glas på busskurer krossas eller att nya klottertaggar skapas beror ofta på att det finns barn eller ungdomar som inte mår bra. Då är det viktigt vi tar tag i detta och stöttar de familjer, barn och ungdomar som behöver det. Men för att kunna göra det behöver vi hjälp från allmänheten, berättar Erika Nordell, verksamhetschef för Individ- och familjeomsorgens öppenvård på Vallentuna kommun i ett pressmeddelande.

Denise Lindström i Vallentuna möttes av en otrevlig syn under lördagen. Foto: Denise Lindström

Denise Lindström.