Bilverkstad i Vallentuna får stjärnbetyg

Avgassystemet split
Michael Forsberg är en av tre delägare i Avgassystemet som samarbetar med Mekonomen.
Avgassystemet AB Michael Forsberg
Michael Forsberg delägare i Avgassystemet AB i Vallentuna
avgassystemet
10 bilar om dagen blir lagade i garaget.
Sveriges andra bästa bilverkstad finns i Vallentuna om kunderna får bestämma, enligt bokningssajten Lasingoo.
– Som verkstadsägare är det jättekul med positiv feedback och få vara med i tidningen, säger Michael Forsberg, delägare Avgassystemet AB.

Boknings- och prisjämförelsetjänsten Lasingoo rankar varje år bilverkstäder efter kundernas omdömen. På en betygskala från 1 till 5 fick Avgassystemet i Vallentuna 4,88 i snittbetyg vilket ger dem en delad andraplats av sajtens 2 000 anslutna bilverkstäder, bara en verkstad i Vällingby fick högre poäng.

– Vi har haft ett bra år och tar hänsyn till vad kunden vill ha. Sen jobbar vi för att ge alla ett bra bemötande, säger en väldigt glad Michael Forsberg, delägare i Avgassystemet AB som klättrar en listplacering från förra årets ranking.

Övergav stan för Vallentuna

Betyget bygger på hur många stjärnor kunderna sammanlagt har klickat i, efter att bilen har varit på service.

– Får vår del är det jätteviktigt med gott omdöme, det lyfter vårt förtroende bland kunderna, eftersom folk läser det som skrivs på nätet. Förr var det mest missnöjda kunder som kommenterade servicen. Nu känns det som nöjda kunder är lika benägna att skriva omdömen.

Årets placering är extra roligt för friman som flyttade från Bromma till Vallentuna för 10 månader sedan.

– Det var lite tufft i starten men nu har vi växt in i lokalen och kunderna börjar hitta hit.

Vad gör ni som får kunderna att ge er så höga betyg?

– Vi försöker hålla en öppen dialog, så man förstår vad man betalar för. Det kan bli dyrt att lämna in bilen på reparation, men det är inte alltid priset som avgör betyget. Vi har hittat en bas som vi utgår ifrån hur vi ska bemöta kunderna.

Specialbygger avgasrör

I snitt rullar 10 bilar om dagen in i garaget med behov av alla typer av reparationer. En del av dem är vackra veteranbilar från andra sidan Atlanten.

– Vi är nischade på att bygga avgassystem särskilt för amerikanska bilar. Det är många som vill förändra bilen och göra den roligare.

Hur ska ni fira topplaceringen?

– Vi har inte riktigt hunnit med det. Men många har hört av sig och sagt gratis, vilket är så klart roligt.