Vallentunas företagare ger kommunen tummen upp

Företagare, genrebild.
Kommunen har gjort flera ansträngningar för att hjälpa Vallentunas företagare.
Företagsklimatet i Vallentuna blir bättre och bättre. Det framgår av Svenskt Näringslivs enkätundersökning som presenterades på tisdagen. Vallentunas företagare ger kommunen högre betyg på flera punkter.

Nu har 30 000 företagare svarat på hur de tycker att det fungerar att företaga i kommunen där de är verksamma. Det är Svenskt Näringsliv som årligen gör en enkätundersökning för att förstå hur företagsklimatet i Sverige ser ut.

Fokus för undersökningen är hur kontakten, samarbetet och servicen funkar i relation till kommunen.

Vallentunas företagare är muntra när årets resultat presenteras. Man ger kommunen högre betyg än 2018 i det sammanfattande omdömet där företagsklimatet i Vallentuna ska bedömas som helhet.

– Vallentuna har haft en långsiktighet i sitt arbete och det börjar nu avspegla sig i vår undersökning. Det är glädjande att se förbättringar i viktiga frågor som dialogen med företagen och i kommunens upphandlingar, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv i en kommentar.

Men vad är det då kommunen gjort för att företagarna ska trivas?

Man har bland annat infört något som kallas företagslots. Konkret handlar det om att företag med komplexa ärenden fått chans att träffa tjänstemän med relevant kunskap. I lugn och ro kan företagaren både ställa frågor och få möjlighet att bekanta sig för framtida kontakter.

Liknande värden kännetecknar kommunens företagscenter där företagare kan sitta och arbeta, men även nätverka med andra företag, politiker och tjänstemän.

– En nyckel för ett gott företagsklimat är att ha en god dialog och relation med företagare i kommunen. Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande besöker vi kommunens företag för att lära känna dem bättre. Förutom att det är roligt att lära sig om företagen bygger vi viktiga nätverk som gör att vi kan stötta företagen i ett tidigt skede, säger Magnus Isberg, näringslivsstrateg på Vallentuna kommun i ett pressmeddelande.