ANNONS

Nu ska Vallentunas gator bli ljusa igen

Gatlampa, Vallentuna, Belysning, gatubelysning
Nu ska lamporna i Vallentuna lysa igen.
Många klagomål om släckta gatlampor i Vallentuna – nu görs höstens kontroll av belysning, tre månader senare än vanligt.
ANNONS

Flera gatlampor i Vallentuna har varit släckta under hela hösten. Det har bland annat berott på att ronderingen för att kontrollera belysningen har försenats. Något som Mitt i tidigare har rapporterat om.

Nu skriver Vallentuna kommun på sin hemsida att ronderingen är påbörjad och bör vara klar inom den närmaste veckan. Men då har det på vissa platser varit mörkt hela hösten och på fredag inträffar vintersolståndet, då vi går mot ljusare tider igen.

Släckta lampor kommer alltid finnas, det kommer vi aldrig ifrån

Göran Söderqvist, Vallentuna kommun

När Mitt i skrev om trasiga lampor i oktober svarade Göran Söderqvist, som är driftansvarig för väg och belysning att kommunen får in felanmälningar hela tiden. Han sa också det är problem som kommunen aldrig kommer ifrån.

– Frågan är hur släckt det är. Vi åker inte ut för en lampa. Om det är sedan förra hösten är det fel någonstans. Där har det blivit något fel i någon kommunikation.  Men frågan är hur många platser det är. Jag tror inte det är så många, det kan det inte vara eftersom vi har de här ronderingarna. Släckta lampor kommer alltid finnas, det kommer vi aldrig ifrån, sa Göran Söderqvist i oktober.

På dessa ronderingar åtgärdas släckta lampor. Enstaka trasiga lampor, som har felanmälts, åtgärdas vid nästkommande rondering. Vallentuna gör rondering två gånger om året. En i augusti-september och en i januari.

ANNONS
Fakta

Dessa gator ansvarar Vallentuna kommun för

Vallentuna kommun ansvarar för de flesta vägarna inom Vallentuna och Lindholmens tätorter. I andra delar av kommunen är det Trafikverket eller olika vägföreningar som är väghållare för vägnätet.

Dessa vägar ansvarar Trafikverket för:

Väg 18, 264, 268, 280, 884, 921, 922, 926, 929, 950, 951, 955, 956, 957, 958, 959, 968, 969, 970, 972, 973, 975, 976, 977, 978, 979 och 980.

Källa: www.vallentuna.se
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.