ANNONS

Vallentunasjön får badplats för en miljon

Vallentunasjön
Kommunen ska anlägga en badplats vid Vallentunasjön som mest får kosta en miljon kronor.
Vallentunasjön ska få en badplats. Det beslutades i kommunfullmäktige igår. Nu är frågan vad det blir för typ av strandbad.
ANNONS

Igår gav fullmäktige sitt godkännande att lägga en miljon kronor på att utveckla nya badstränder i Vallentuna.

 – Jag är oerhört glad över att vi nu använder våra sjöar till badplatser och gör dem tillgängliga för våra kommuninvånare, säger Lars Carlsson, (C) Fritidsnämndens ordförande i Vallentuna kommun.

Badplats ska öka fokus på sjöns vattenkvalité

Först ut blir Gustavs udde vid Vallentunasjöns östra sida.

Först ut blir Gustavs udde vid Vallentunasjöns östra sida. Vattenkvaliteten i sjön har debatterats flitigt genom åren och kommunen gör bedömningen att det är badvänligt vatten.

– Vad jag förstår är vattnet av god badkvalitet. Siktdjupet är kanske inte jättedjupt. Men eftersom vi nu har beslutat om en badplats sätter det fokus på att förbättra vattenkvalitén.

Brygga eller strand är inte bestämt

I förslaget kommer badplatsen I Vallentunasjön först i budgetprioriteringen, men förhoppningen är att Toftesta holme vid Gransviken också får en badplats inom budgetramen. Exakt hur baden ska utformas är inte bestämt ännu.

Blir det tal om en brygga eller en sandstrand vid Gustavs udde?

– Det är för tidigt att säga. Men det beror på hur mycket pengar det kostar att bygga en brygga eller en annan typ av strandlösning. Badplatserna kommer med all säkerhet utformas i etapper.

Kommunen vet inte i nuläget om det är möjligt med en badplats vid udden, och skulle det inte funka finns tankar på att i stället lägga badplatsen vid Manhemsvägen.

ANNONS

Nu ligger uppdraget hos Fritidsförvaltningen som har ambitionen att badplatsen, eller badplatserna, ska vara etablerade under nästa sommar. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.