ANNONS

Vällingby centrum laddar för Black Friday

Vällingby centrum.
Vällingby centrum.
Imorgon, fredag den 23 november, infaller Black Friday och handlarna i Vällingby centrum är redo för köpfest.
– Black Friday blir allt större med åren. Det har blivit en form av start på julhandeln, säger Ann Skärlind, marknadskoordinator på Vällingby centrum.
ANNONS

Black Friday är ett från början amerikanskt jippo som även Sverige har anammat under senare år.

Dagen infaller i samband med den amerikanska högtiden Thanksgiving och konceptet går ut på att butikerna pressar sina priser – och konsumenterna sätter sprätt på sina pengar.

Dagen har vuxit i popularitet och även skapat kaos under åren.

Bland annat rapporterades det för några år sedan om en butik i Göteborg där utförsäljningen av en vattenkokare resulterade i slagsmål och att köpsugna besökare trampade ner varandra.

Butikerna i köpcentret har valt olika strategier för att få maximalt utbyte av eventet. En del har specialerbjudanden hela veckan, andra enbart under fredagen och helgen.

Vällingby centrum har ett eget erbjudande för att elda på köplusten.

– Våra första 500 gäster har möjlighet att köpa ett presentkort för Vällingby centrum värt 300 kronor, för halva priset, alltså 150 kronor. Det kan man gör i en bemannad monter i k:5-byggnaden, som öppnar klockan 10.

Räknar ni med anstormning?

– Det får vi se. Vi tror att det kommer att samlas en del folk vid dörrarna klockan 10 för att få chans att bli en av dem som köper presentkortet.

ANNONS