ANNONS

Vällingby centrum börjar med fri hemleverans

väst, vällingby centrum, stötta västerort. Lotta Moos handlar åt personer och kör hemleverans.
Lotta Moos bar igår ut de första kassarna med varor till personer fått fri hemeleverans via Vällingby Delivery.
Många andra har redan börjat, såväl butiker som grupper av frivilliga privatpersoner. Nu startar även Vällingby centrum en service med fri hemleverans av varor.
– Ett fint sätt att hjälpa både butiker och konsumenter som kanske inte kan gå ut i dessa tider, säger Lotta Moos, som bar ut varor i går.
ANNONS

”Vällingby Delivery” kallas den nya tjänsten, som innebär att man kan ringa in sina beställningar och få varor levererade hem till dörren utan extra kostnad. Orsaken till att man inför detta stavas förstås: corona.

– Vi är glada att tillfälligt kunna erbjuda denna tjänst och hjälpa personer som idag har svårt att uträtta sina ärenden. Det kan vara personer som idag är hemma i karantän, personer i riskgrupper eller helt enkelt bara personer som inte vill eller vågar ge sig ut i ett köpcentrum för tillfället, säger centrumchefen Pernilla Andersson.

Inte alla varor

Klockan 12 i går öppnade tjänsten, och det fanns de som var på direkt.

– Redan efter en kvart var det en kund som ringde och ville ha hem grejer från en guldsmed, berättar Lotta Moos som arbetar för köpcentrets samarbetspartner Stockholmsmarknader AB.

Servicen gäller inte receptbelagda mediciner, alkohol, tobak, varm och kall mat eller skrymmande varor som inte går in i en bagagelucka. Mer detaljer finns att  här.

Flera initiativ

En rad andra butiker i västerort har sedan tidigare infört fria leveranser. Dessutom finns en rad privata initiativ i västerort för att hjälpa sina grannar med exempelvis matleveranser. Här är några lokala facebookgrupper som kan erbjuda hjälp:

”Volontärgrupp C19 Hässelby/Vällingby”

”VillastadsHjälpen”

”Corona – Hjälp till med inköp av livsmedel till riskgrupper Västerort”

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.