ANNONS

Vällingby centrum kan säljas

Vällingby centrum.
Vällingby centrum.
Vällingby centrum var Svenska bostäders miljardsatsning när det nyinvigdes för tio år sedan. Nu överväger den grönblå majoriteten att sälja ut köpcentret.
ANNONS

”Utreda förutsättningar för och konsekvenser av en eventuell avyttring av Vällingby centrum”. Så lyder formuleringen i förslaget till budget som den grönblå alliansen presenterade förra veckan.

Det är en naturlig utveckling att kolla på detta. Det behöver inte vara staden som är bäst på att stå för ägandet. Andra aktörer kan ha andra idéer om ur man ska utveckla Vällingby centrum till att bli ännu bättre för handlarna och Vällingbyborna, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd, till Mitt i.

Bostads- och fastighetsborgarråd – Dennis Wedin

Bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M). Foto: Anna Z Ek

Köpcentret invigdes 2008 och var en miljardsatsning från Svenska bostäder. Redan då ville den borgerliga majoriteten att Vällingby centrum skulle säljas, men då fanns inte de ekonomiska förutsättningarna, bland annat på grund av konkurrensen från andra köpcentrum, och för att en del lokaler stod tomma.

– Det vi gör nu är att vi undersöker igen om en avyttring är lämplig. Utgångspunkten är att vi ska få ett Vällingby centrum där handlarna kan utveckla sina verksamheter, så att de bättre kan möta Vällingbybornas behov, och att det även innebär en bra affär för skattebetalarna.

Dennis Wedin beskriver säljplanerna som ”en naturlig del av hur vi ser på stadens ägande”.

– Vi kanske kommer fram till att vi effektiviserar vår organisation genom att se över vårt fastighetsinnehav på det här sättet. Det skulle också kunna vara ett sätt att renodla stadens uppdrag, som ju ska fokusera på bostadsförsörjningen.

ANNONS