Min lokala hjälte

Vällingby får bowlingbana i ny restaurang

Vällingbys centrumchef Rikard Lindegren berättar att Vällingbyhus, som länge stått tom, ska bli restaurang med nöjesutbud.
Vällingbys centrumchef Rikard Lindegren berättar att Vällingbyhus, som länge stått tom, ska bli restaurang med nöjesutbud.
Restaurang med italiensk och amerikans mat - och en bowlingbana.

Det ska The Gnarly Market innehålla när konceptet öppnar sina dörrar i Vällingehus nästa år.

Lokaltidningen Mitt i Västerort har tidigare berättat om planerna för Vällingehus, byggnaden med träfasad vid Vällingby torg som senast huserade en food court. Senast i våras förhandlade Vällingby City med en aktör inom restaurangbranschen som ville ha öppet sena kvällar och nattklubb i lokalerna. Men planerna grusades när ljudisoleringen beräknades bli för kostsam.

Vällingby City fick tänka om – och nu har ett avtal tecknats med The Gnarly Market, en restaurang med nöjesutbud. Det innebär att Vällingby nästa höst får en bowlingbana.

– Att få skapa en ny destination i Vällingby med fokus på god mat, trivsel och roliga aktiviteter som exempelvis bowling känns jättespännande. Vällingby är en stadsdel i stark tillväxt och vi är mycket glada över att få vara en del av denna process, säger Jani Lindblad, vd för The Gnarly Market, i ett pressmeddelande.

The Gnarly Market är en vidareutveckling av det amerikanska västkustköket Gnarly Burger, som redan finns på två ställen i Stockholm. Köket kommer att servera både amerikansk och italiensk mat.

– Detta är en stor pusselbit och en viktig hörnsten i vårt arbete med att utveckla Vällingby City säger centrumchef Rikard Lindegren.