Per från Vällingby flög hem SM-guldet

Per Nissborg från Vällingby och Hercules Östberg i full flykt.
Per Nissborg från Vällingby och Hercules Östberg i full flykt.
En västerortsbo regerar i luften. Per Nissborg från Vällingby vann i helgen Svenska mästerskapet  i Indoor Skydiving, som avgjordes i en vindtunnel i Bromma.

Per tävlade tillsammans med Hercules Östberg i Dynamic 2-way, den snabbaste av grenarna under SM, där farterna ofta överstiger 300 kilometer i timmen.

De tävlande ska på kortast möjliga tid ta sig igenom en tänkt bana i vindtunneln. Om de flyger fel får de tidstillägg och den finns en stråle som inte får brytas under flygningen.

Tävlingen går till på samma sätt som vid fallskärmshoppning, men eftersom det rör sig om en vindtunnel kan publiken se på från andra sidan glasväggarna som skiljer dem från de tävlande.

Per Nissborg från Vällingby vann SM-guld i Indoor Skydiving i helgen.

Per Nissborg från Vällingby vann SM-guld i Indoor Skydiving i helgen. Foto: Mikael Kihlman

Segern innebär att Per och Hercules nu får representera Sverige som landslag under internationella tävlingar under året.

– Per och Hercules har redan tävlat internationellt och har verkligen visat under SM att vi snart borde se internationella medaljer i  grenen, säger Björn Gunnelöf på Bodyflight.

Tävlingarna hölls i Bodyflights vindtunnel i Bromma och det här var fjärde gången SM hölls. Sverige fortsätter att utvecklas inom korgen.

– På damsidan har vi världens tredje bästa lag i grenen FS4 där de tävlande flyger på mage och bygger så många formationer de kan under 35 sekunder, säger Björn Gunnelöf.