Vällingbypolisen: ”Vi är ju hårt ansträngda”

Polisen hinner inte med lika många trafikkontroller som förut.
Polisen hinner inte med lika många trafikkontroller som förut.
I dagens tidning avslöjar Mitt i att polisen inte hinner med lika många fart- och nykterhetskontroller som förut.
Lokalpolisområde Vällingby gör kontroller i mån av tid. Men ibland måste annat prioriteras.
– Jag hade önskat att vi var många fler, säger My Kreffe Olsson vid Vällingbypolisen.

Lokalpolisområde Vällingby, som innefattar Hässelby-Vällingby, Bromma och Ekerö, jobbar med trafikövervakning, men det finns inte längre någon som jobbar med frågan på heltid.

LÄS MER: Polisen hinner inte med fartkontroller

Några av de som jobbade på trafikenheten vid västerortspolisen är nu poliser i lokalpolisområdet. De har fått ett särskilt ansvar för att planera trafikövervakning.

– Dels samlar de in information genom underrättelser om personer som kör onyktra och så tittar de på var medborgarna vill att vi står och gör fartkontroller, säger My Kreffe Olsson, operativ koordinator vid Vällingbypolisen.

Hon bekräftar att det görs färre kontroller nu jämfört med tidigare.

– Vi är ju hårt ansträngda, det är vi. De som renodlat jobbade med det här tidigare har ju försvunnit.

Hon berättar att de tidigare närpoliserna, som inte tillhörde trafikpolisen, gjorde egna kontroller också i mån av tid. Det är den bevakningen som finns kvar.

– Vi försöker, det är ju prioriterat med trafiksäkerhet, men det är ett hårt ansträngt resursläge vi har nu. Ibland måste vi prioritera hårt och det kan vara ett 112-jobb som vi måste åka ut på och när vi då inte har de renodlade trafikpoliserna så måste vi prioritera den uttryckningen i stället, säger My Kreffe Olsson.

Tycker du att det egentligen behövs en lokal trafikpolisenhet?

– Jag hade önskat att vi var många fler, det är många olika områden som skulle behöva mer resurser till, säger My Kreffe Olsson.