ANNONS

Polisens reception i Vällingby stängs

Håkan Thor; kommunpolis Hässelby-Vällingby; lokalpolisområde Vällingby; Vällingby centrum
Kommunpolis Håkan Thor kommer inte att patrullera i centrum på ett par veckor.
Polishuset i Vällingby.
Polishuset i Vällingby.
Polisens reception i Vällinby stängs för ombyggnation och förväntas öppna igen den 12 februari. Under tiden hänvisas besökare till Sollentuna och Solna. – Det spontana fotpatrullerandet försvinner", säger kommunpolis Håkan Thor.
ANNONS

I polisens nya organisation slås Vällingby, Hässelby, Bromma och Ekerö ihop till ett lokalpolisområde. Huvudkontoret kommer att ligga i Vällingby. Kommunpolisen flyttar därför temporärt till Bromma och väntas vara tillbaka den 12 februari. Under tiden stängs receptionen och besökare hänvisas till Sollentuna och Solna.

Spontana patrulleringar uteblir

– Det blir lite struligt under de här veckorna när lokalerna i Vällingby byggs om. Så är det alltid vid en flytt, säger kommunpolis Håkan Thor.

Enligt honom handlar det framför allt om interna störningar. Polisens planerade verksamheter ska pågå som normalt, men spontana patrulleringar i Vällingby centrum uteblir. När det nya polishuset är färdigbyggt på samma plats, kommer hela lokalpolisen i Hässelby/Vällingby/Bromma/Ekerö utgå från Vällingby. 

– Det blir första gången vi är på en och samma plats. Tidigare har vi varit utspridda på flera ställen.

Är positiv till sammanslagningen

– För våran del innebär det klara vinster. Det blir mycket enklare när vi är samlokaliserade. Men vi kommer nog att tappa en och annan medarbetare som inte har lust att flytta, säger Håkan Thor.

 

 

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.