ANNONS

Valpen Prince vid liv – men fortfarande på rymmen

Prince rymde från sin matte i Rotebro i söndags.
Valpen Prince är sju månader gammal.
Valpen Prince som har varit på rymmen i Rotebro i fem dygn har nu setts till. En expert från Norge har kommit hit för att få tag i honom och matte Pia är överväldigad av att så många hjälper till för att hitta hunden.
ANNONS

Det har dykt upp flera larm från personer som sett valpen Prince- Han rymde i söndags kväll i Rotebro och har nu lokaliserats till ett särskilt område.

På fredagen kom en kvinna hit från Dogrescue i Norge för att hjälpa till att fånga in honom. Eftersom Price nyligen adopterats från Rumänien har han inte hunnit göra sig hemma eller bli trygg med andra människor och hundar. Han är rädd och spinger sin väg och därför extra svår att fånga in.

Hans matte Pia har varit ute och letat efter honom sedan i söndags och känt sig stressad och oroad konstant, men nu känner hon sig lite lugnare.

– Det var så underbart häromkvällen när jag fick se att han lever! Men han är rädd och pinnar på som jag vet inte vad. Det är viktigt att vi inte är så många åt gången som försöker fånga in honom. Det är tydligen inte så ovanligt att adopterade hundar har ett sådant här flyktbeteende, säger Pia.

Söker både dag och natt

Hon är tacksam för att det är så många som engagerat sig och hjälpt till.

– Det är så otroligt många som vill hjälpa till och flera professionella som vet vad som ska göras. Och bara att det kom en människa med mackor och kaffe när vi var ute och sökte häromkvällen, det är ett oerhört stöd, säger Pia.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.