ANNONS

Vältajmade fotoutställningar i Kummelby kyrka

Lars Forsgren, Helenelund, fotoutställning Kummelby kyrka
Lars Forsgren visar sina fotografier från skolstrejken för klimatet den 15 mars.
I dag inleds ”Week for Future” med globala skolstrejker för klimatet. Samtidigt har det precis varit vernissage för två vältajmade fotoutställningar under vinjetten ”Kultur i Kummelby” i Kummelby kyrka.
ANNONS

Den ena utställningen heter ”Vår framtid” och består av fotografier som Helenelundsbon Lars Forsgren tog när skolungdomar manifesterade i Stockholm tillsammans med unga i ett hundratal andra länder den 15 mars då det var ”Skolstrejk för klimatet”.

Sollentuna: Klimatstrejk giltigt skäl till ledigt

– Jag var på plats och min inriktning var att fotografera ungdomarnas känslor, inte deras plakat. Tanken är att det ska synas i deras ansikten vad som står på deras plakat, och plakaten syns inte i bilderna, säger Lars Forsgren.

”Våra utställningar passar bra in”

Den andra utställningen visar fotografier av Ingrid Wangel som har tagit bilder på skräp som hon har hittat på en strand, arrangerat, och tagit vackra fotografier av. Titeln är ”Vad tar du med dig när du går?”

– Kyrkan har ett bra miljötänk och våra utställningar passar bra in nu när en ny vecka med strejker för klimatet startar i 142 länder, säger Lars Forsgren.

Lars Forsgren, fotoutställning, Kummelby kyrka

”Kyrkan har ett bra miljötänk”, tycker Lars Forsgren. Foto: Magnus Wedberg

Skolstrejk – och sedan storstrejk

Veckan inleds med en global skolstrejk i dag fredag och avslutas med en storstrejk nästa fredag, den 27 september, då det är meningen att ungdomarna ska få med sig vuxna i sin manifestation.

ANNONS

De två fotoutställningarna i Kummelby kyrka visas till den 7 oktober och har öppet klockan 9–15 alla dagar utom onsdagar då den är öppen 9–11.30 och lördagar då den är stängd.