Valyollah bjuder hem främlingar på fika

Valyollah Yavari.
Valyollah Yavari.
Valyollah Yavari.
Valyollah Yavari.
Varannan vecka träffas en grupp främlingar varandra på fryshuset i Husby och varannan hemma hos någon i gruppen. På onsdag är det Valyollah Yavaris tur att bjuda på fika hemma hos sig.
– Jag har saknat oformella sammanhang utan krav, säger han.

Varje onsdag träffas ett gäng personer i Kista på den så kallade grannskapsbygge-träffen. Träffen finns till för att skapa gemenskap och bygga relationer med nya människor. På jämna veckor sker den på Fryshuset i Husby och på udda veckor hemma hos någon i gruppen som erbjuder sig. Den här onsdagen är det Valyollah Yavari, 62, och hans familj som ska bjuda på fika hemma hos dom.

– Det känns jättebra, det här är inget nytt för oss. Vi bodde i Sundsvall förut och där var dörrarna öppna för grannar och andra personer. Man gick in och ut hos varandra hela tiden. I Stockholm är den en annan sak. Det är nog lätt att det blir så i storstäder, att man har mindre kontakt med främlingar.

Hittills har de kommit upp till 13 personer på träffarna. Valyollah har varit med varje onsdag sedan i början av februari och redan nu kallar han de andra för vänner.

– Det är trevligt, jag har saknat oformella sammanhang utan krav. Man behöver inte vara förberedd innan utan man ska bara ha det trevligt och kul.