Vanadisbadet ska få nya omklädningsrum

Vanadisbadet ­planeras återigen att rustas upp – rejält.

Bland annat ska nya omklädningsrum med toaletter och duschar byggas.

Vanadisbadet framtid har svajat fram och tillbaka genom åren. År 2008 var det så slitet att Stockholms stad bestämde att stänga ner hela anläggningen i över sju år.

Under tiden renoverades badet rejält och först förra sommaren kunde det öppnas igen.

Och nu planeras det för ytterligare en uppgradering av anläggningen.

Enligt en detaljplan från statsbyggnadskontoret ska det byggas en helt nya entrébyggnad som ska rymma toaletter, duschar och omklädningsrum.

– De nuvarande omklädningsrummen är bara provisoriska och därför behövs nya för att badet ska kunna vara en bra plats för allmänheten, säger Tony Andersson.

Badgästerna kommer även att se en skillnad när de ska betala för att få hoppa i plurret. Tanken är att en ny kassa ska byggas vid entrén.

Det satsas också en hel del på säkerheten.

Bland annat ska ett kemiförråd byggas under marken och även nya utrymmen för att kunna rengöra vattnet på ett bättre sätt än förut.

– Det behövs kemikalier för att kunna få vattnet rent och vi ska gräva ner förrådet i marken på ett säkert sätt utan att det blir några läckage, säger Tony Andersson.

Den totala kostnaden för badkalaset beräknas att uppgå till minst 53 miljoner kronor.

Detaljplanen för de nya lösningarna visas upp under mars månad i Tekniska nämndhuset, för alla som vill se och har synpunkter.

I slutet av sommaren ska planen vara klar och under hösten ska stadsbyggnadsnämnden ta ett beslut om att godkänna förslaget.

Blir det grönt ljus kan badet börja upprustas i början på 2016.

– Det är en tidtypisk anläggning från 30-talet som byggdes för att man ska kunna bada. Det känns bra att det nu kan användas för det ändamålet.

Badet planeras bland annat att få en ny entrébyggnad med omklädningsrum.